Tuesday, May 24, 2011

pak pandir moden?

haila pak pandir.agak2 setiap zaman adela yang jadi pak pandir.

pagi ni terkejut bila sensei aku cerita ada bapak terlupa anak dalam kereta yang dikunci masa duk usung waris si bapa tu ke tanah perkuburan.akhirnya anak yang berumur 3 tahun mati lemas.

yang paling tak leh terima apabila alasan yang diberikan si bapa tu ialah,dia terlupa anak dia dalam kereta kancil dia.agak2 terlalu sedih agaknya.tapi sedih2 tu beragakla jugakkan.bila dah pergi usung mayat waris,balik usung mayat anak.bukan ke dah berganda2 sedih tu?anak sendiri beb.

kalau bimbangkan anak tu merayau ke buat bising ke masa majlis tu.at least,bukakkanla tingkap tak pun bukak enjin bagi pengaliran udara tu lancar.apala sangat setakat minyak dibandingkan dengan anak sendiri.

*boleh skip ; teringat pulak masa aku luka dan tak leh nak solat jumaat masa kecik2 dulu.aku lepak dalam kete sebab panas kat luar.abes je solat ayah aku datang dan marah aku kenapa xbukak tingkap?nasib baik tak lemas.kalau tak dah dua orang kanak2 terlibat dalam kes macam ni.naudzubillah

aku pun malas nak panjangkan cerita.kalau nak salahkan si bapak 100% pun tak guna sebab benda dah tersurat.lagipun manusia tak perfect.terutamanya me-layu yang selalu je lupa.hamba Allah ni kalau dah nak mati,tersepak batu pun boleh jadi sebab.semoga keluarga si mati tabah dengan ketentuan-Nya.

*xleh nak heret panjang2 entry ni sebab rasa bersalah.kesian gak kat si bapa dalam keadaan tengah2 sedih ni,adela pulak sorang mamat kat blog ni duk kritik dia.ampun dipinta.

at least si anak tu mati masa tengah suci lagi.tak perlula nak mengadap dunia penuh dosa ni.boleh tolong doakan keluarga dan muslim muslimat plak.

apa2 pun,kita doakan si kecil tu semoga selamat di sana.insyaAllah

1 comment:

  1. innalillah..sokon ckp adik..at least dh cnfirm syurga.

    ReplyDelete