Friday, December 24, 2010

tukar nama

pagi ni lepas aku keluar jap n lepak2 depan lappy mak aku keluarkan tajuk baik punya..

*perbualan dalam bahasa kelantan tapi ditranslatekan

mama:long kalau mama nk suruh along tukar nama bleh tak?

aku:tukar nama?knapa?

mama:ma dah lama nak anak nama adam.dulu mama nak namakan along adam *aku dah xigt satu lagi* tapi masa along lahir nama ahmad popular,so baba suruh mama letak nama ahmad syakir kat along.

aku:oh..jadi skang ni nak tukar pada adam ke?*layan jela mak lgpun macam cool gak nama tu..

mama:kalau nama along tukar jadi adam syakir ok x?

aku:*dah macam serius sgt ni..tp layan je..boleh jugak ma

dan dialog ni bersambung lagi beberapa lama tapi mak aku macam serius nak suruh aku tukar nama..

bagi aku takde masalah je lagipun mak aku nak sangat nama tu sampai suruh mak spupu aku letak nama adam tu kat anak dy yang baru lahir tapi mak spupu aku xletak..cuma mungkin ada beberapa masalah yang mungkin akan timbul..tapi aku ok je,母のため..

lawak jugak lau pk banyak2 kali..haha

2 comments:

  1. hehe.
    dah nak masuk 19, kenapa skrg baru mama awk nak tukar nama eh?
    haha. mmg kelakar kalau pkir byk kali..=D

    ReplyDelete